Om mig


Riktigt varför det tog mig själv så lång tid att hamna här som frilans vet jag inte. Är det inte så självklart för någon som älskar att läsa och berätta? Trots det krävdes det nästan 20 års omväg i en helt annan bransch efter studierna i historia, filosofi och statskunskap. Idag har jag slutat fundera på det och försöker istället att använda så mycket tid jag bara kan till att göra det jag trivs bäst med och är bäst på; att finna kärnan i en berättelse och återge den så inlevelsefullt jag kan.


Det spelar ingen roll om det är i skrift, i podd eller som föreläsning så är mina ledstjärnor ärlighet, tydlighet och passion. Drivkraften alltid nyfikenhet. Även om nästan allt jag gör handlar om historia så tar jag gärna andra uppdrag, kontakta mig så ser vi vad vi kan komma överens om.


Stadsvandring Jönköping


Vill du se på stan med gamla ögon? Då har du kommit rätt!


Få saker gör historien så levande som att besöka platserna där det hände. Vare sig det gäller Öster, Väster eller lite av varje skräddarsyr jag gärna en stadsvandring efter ert sällskaps önskemål. Ni kanske vill veta varför hela staden flyttade från ena sidan kanalen till den andra 1612, hur centrum gått från att vara en sandrevel till att ha stora varuhus eller var historien om Smålands Jerusalem faktiskt började? Eller lockar bränderna, rivningsraseriet eller de framgångsrika kvinnorna mer?


Nästan inget är för stort eller litet, för udda eller slätstruket, kontakta mig så hittar vi en både kul och lärorik vinkel på Jönköpings gator och torg!